Παραγωγή Aιθέριων Eλαίων και Eκχυλισμάτων από Eλληνικά Aρωματικά Φυτά
Συμμετέχοντες
• Ελένη Γώγου
• Δημήτρης Τσιμογιάννης
Αντικείμενο Επιχειρηματικής Δραστηριότητας
Η επιστημονική ομάδα έχει αναπτύξει μεθοδολογία και τεχνικές παραλαβής αιθέριων ελαίων και εκχυλισμάτων από αρωματικά φυτά της Ελλάδας, όπως το δενδρολίβανο. Χρησιμοποιώντας τις ουσίες αυτές αναπτύσσει φυσικά πρόσθετα τροφίμων προκειμένου να βοηθήσει εταιρείες παραγωγής και μεταποίησης τροφίμων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητάς τους, την ανάπτυξη νέων λειτουργικών προϊόντων με ανώτερη ποιότητα και αυξημένη διάρκειας ζωής.
Στάδια Εξέλιξης
Έχει αναπτυχθεί φυσικό πρόσθετο δεντρολίβανου για την ενσωμάτωση του σε έλαια τηγανίσματος. Έχουν εντοπιστεί εταιρείες που ενδιαφέρονται για τις λύσεις που προσφέρονται από την ομάδα και έχουν γίνει οι πρώτες επαφές. Η ομάδα βρίσκεται στη φάση αξιολόγησης των επιλογών της για τη βέλτιστη παραγωγή των προϊόντων της.
Η Εταιρεία