FEAC – Μια ομάδα αριστούχων Ελλήνων μηχανικών, βραβευμένη από το CERN, κερδίζει την παγκόσμια αγορά

FEAC_CROPΜε το όραμα να δημιουργήσει μια εταιρεία στην Ελλάδα που να απασχολεί αριστούχους Έλληνες μηχανικούς και να εξυπηρετεί πελάτες σε όλο τον κόσμο, η FEAC (http://www.feacomp.com) που ανήκει στους Σωτήρη και Χάρη Κόκκινο, υποστηρίζεται από τη Στρατηγική Πρωτοβουλία του ΣΕΒ «Μαζί στην Εκκίνηση!» στη Δομή Στήριξης Νέας Επιχειρηματικότητας EkinisiLAB, εδώ και έξι μήνες.

Αφορμή για την ίδρυση μιας πολλά υποσχόμενης startup, ήταν η μελέτη που πραγματοποίησαν οι δύο επιστήμονες για το μαγνήτη του CERN, η βράβευση της οποίας, τους έκανε να σκεφτούν ότι μπορούν να τη μετατρέψουν σε επιχειρηματική ιδέα και να δημιουργήσουν στην Ελλάδα μια επιτυχημένη εταιρεία μελετών, με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων, που να έχει στόχο την παγκόσμια αγορά.

Η ιδέα της FEAC είναι η εξής: Επιχειρηματικότητα με βάση την επιστημονική αριστεία, επικυρωμένη από τον πρώτο ευχαριστημένο πελάτη που είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών CERN. Αυτό είναι και το βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με το οποίο η FEAC ξεκινά το ταξίδι της επιχειρηματικότητας στον παγκόσμιο χάρτη.

FEAC_HI_RES_ logo-no-trans_CROPΗ FEAC Engineering είναι μια νέα, δυναμική τεχνική εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη προϊόντων και κατασκευών, μέσω προσομοίωσης με πεπερασμένα στοιχεία. Οι υπηρεσίες που προσφέρει απευθύνονται σε ένα μεγάλο εύρος βιομηχανικών εφαρμογών, όπως κατασκευές μαγνητών, αυτοκινητοβιομηχανία, αεροναυπηγική, ναυτιλία, ενέργεια και κατασκευές.

Η μέθοδος της προσομοίωσης με πεπερασμένα στοιχεία δίνει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα στους μηχανικούς της βιομηχανίας, έτσι ώστε:
• να βρίσκουν και να αντιμετωπίζουν σχεδιαστικά λάθη στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης
• να προβλέπουν με ακρίβεια τη συμπεριφορά των κατασκευών
• να μειώνουν το κόστος μελέτης και κατασκευής
• να βελτιστοποιούν τον σχεδιασμό

Η δυναμική της εταιρείας φαίνεται από τους υψηλούς στόχους τόσο σε επίπεδο πελατών, όπως η Siemens, η Ferrari, η DNV, που η FEAC σκοπεύει να προσεγγίσει, όσο και από τους φιλόδοξους οικονομικούς στόχους τους οποίους έχει θέσει ήδη από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της.

Κατά τη φιλοξενία της στο EkinisiLAB, η FEAC είχε την ευκαιρία να καθοδηγηθεί από τα έμπειρα στελέχη του ΣΕΒ, να επωφεληθεί από τη δομημένη μεθοδολογία του προγράμματος, το δίκτυο μεντόρων του -που αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ- και να έχει παροχές συμβουλευτικής, επιμόρφωσης και δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα αυτό έλαβε υπηρεσίες coaching, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της ομάδας, με πρακτικές όπως:

Δικτύωση με ΜΕΤΚΑ, Siemens και Alfa Tankers σε τομείς όπως, η ναυτιλία, η κατασκευή μαγνητών και η αυτοκινητοβιομηχανία
Με τρόπο όχι θεωρητικό, αλλά πρακτικό, μέσα από τη δικτύωση που εξασφάλισε ο ΣΕΒ με εταιρείες όπως η ΜΕΤΚΑ, η Siemens, και η Alfa Tankers, οι νέοι μηχανικοί της FEAC διαπίστωσαν ότι οι τομείς της ναυτιλίας, της κατασκευής μαγνητών και της αυτοκινητοβιομηχανίας, αποτελούν τομείς υψηλής προτεραιότητας για το προϊόν και την εταιρεία τους. Επίσης, μέσα από τη συγκεκριμένη δικτύωση, πήραν πληροφορίες για το επίπεδο και τον τρόπο τιμολόγησης αντίστοιχων υπηρεσιών στη διεθνή αγορά.

Προετοιμασία στρατηγικών συνεργασιών με εταιρείες λογισμικού
Σε αυτό το τόσο κρίσιμο κομμάτι των στρατηγικών συνεργασιών, που δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να εξασφαλίσει το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών της, η FEAC καθοδηγούμενη από τον μέντορά της κ. Κ. Λαύκα, συνάντησε εταιρείες λογισμικού, με τις οποίες εξέτασε τις δυνατότητες μιας αποδοτικής συμπόρευσης.

Χαρτογράφηση και γνώση της παγκόσμιας αγοράς
Το διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο σκοπεύει να κινηθεί η FEAC, έχει χαρτογραφηθεί επαρκώς από τον επιχειρηματικό σύμβουλο της ομάδας, ώστε να γνωρίζει η εταιρεία το μέγεθος και το μερίδιο της αγοράς στο οποίο στοχεύει.

 

Η FEAC κατακτά τη διεθνή αναγνώριση με συνεχή αύξηση πελατών

 

FEAC_PHOTO_GALLERYΚαι ενώ η εταιρεία μόλις ιδρύθηκε, η προσπάθειά της διαρκώς επιβραβεύεται από τους ίδιους τους πελάτες, οι οποίοι επιλέγουν τη FEAC σαν αναγνώριση της ποιοτικής δουλειάς που προσφέρει. To CERN έχει επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του με επαναλαμβανόμενα projects τα οποία αναθέτει στη FEAC. Παράλληλα πολλά έργα από διάφορους χώρους, όπως C-job-Marine Engineering, Oakland University-Bioengineering Dept, Heliix Engineering, IMMG-Ινστιτούτο Μηχανολογικών Ερευνών, LSAT-Ομάδα διαστημικών ερευνών, αυξάνουν τη βάση των πελατών καθώς επίσης και την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Όσοι έχουμε συνεργαστεί με την FEAC μέσα στα πλαίσια φιλοξενίας της από το EkinisiLAB, πιστεύουμε ότι σύντομα θα γίνει μια μεγάλη Ελληνική εταιρεία που θα απασχολεί πολλούς μηχανικούς και θα κινείται με επιτυχία στη διεθνή αγορά, προβάλλοντας την επιστημονική επάρκεια και την υψηλή ποιότητα της δουλειάς που καλλιεργείται στην Ελλάδα.