Το EkinisiLAB υποδέχθηκε τα επιχειρηματικά σχήματα του Γ΄Κύκλου

1A cropΠραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Μαΐου 2015, η εναρκτήρια συνάντηση του Γ΄ Κύκλου της Δομής Στήριξης Νέας Επιχειρηματικότητας EkinisiLAB, με τα στελέχη του προγράμματος που παρευρίσκονταν εκεί, να υποδέχονται και να καλωσορίζουν τα νέα επιχειρηματικά σχήματα του Δήμου της Αθήνας.

Η Young Entrepreneurship Coordinator του ΣΕΒ κα Μάγκυ Αθανασιάδη, ευχήθηκε στις ομάδες, καλή αρχή και καλή δύναμη στο εξαιρετικά ενδιαφέρον ταξίδι επιχειρηματικότητας που μόλις ξεκίνησαν .

Ο κ. Γιάννης Σιδηρόπουλος, Young Entrepreneurship Project Manager του ΣΕΒ, στην εισαγωγική παρουσίασή του σχετικά με τους στόχους του 6μηνου κύκλου υποστήριξης των επιχειρηματικών ομάδων, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:
«Τα άμεσα οφέλη για τους συμμετέχοντες, είναι η προετοιμασία μιας βιώσιμης επιχειρηματικής πρότασης για κάθε επιχειρηματικό σχήμα, με αξιολόγηση της ιδέας, σχεδιασμό του προϊόντος, ανάλυση της αγοράς και του ανταγωνισμού και δημιουργία ενός επιχειρηματικού μοντέλου με μακροχρόνιο ορίζοντα.

Οι νέοι υποψήφιοι επιχειρηματίες, θα φιλοξενηθούν στο EkinisiLAB, από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015 και θα έχουν τακτικές συναντήσεις με τον coach, σύμβουλο και μέντορα του κάθε επιχειρηματικού σχήματος.

Κατά το εξάμηνο αυτό, θα έχουν την ευκαιρία
• Να εξοικειωθούν με την επιχειρηματική σκέψη και πρακτική και να σχεδιάσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
• Να μετασχηματίσουν τα ερευνητικά τους αποτελέσματα ή την ιδέα τους σε προϊόν ή υπηρεσία.
• Να προσδιορίσουν τις κύριες συντεταγμένες του επιχειρησιακού τους σχεδιασμού (στρατηγική, πωλήσεις, ανάλυση αγοράς).
• Να συντάξουν ένα ρεαλιστικό επιχειρηματικό σχέδιο.

Επιπλέον, τα επιχειρηματικά σχήματα θα συμμετέχουν σε σεμινάρια και εργαστήρια επιμόρφωσης που υλοποιεί το ALBA (Athens Laboratory of Business Administration) και σε παράλληλες δράσεις -απογεύματα επιχειρηματικότητας- που πραγματοποιούνται για την υποστήριξη του προγράμματος και την υποβοήθηση των συμμετεχόντων στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους πρότασης.»

Ο Γ’ Κύκλος θα φιλοξενήσει 18 επιχειρηματικά σχήματα. Στο πλαίσιο της γνωριμίας μεταξύ τους, εκπρόσωποι των σχημάτων, παρουσίασαν συνοπτικά τις νέες, καινοτόμες ιδέες τους που και σε αυτόν τον κύκλο, προέρχονται από θεματικές περιοχές, όπως: ΤΠΕ– Υπηρεσίες, Βιομηχανικές κατασκευές, Τρόφιμα –Ποτά –Καλλυντικά, Νέα Υλικά, ΤΠΕ– Υγεία, ΤΠΕ –Τουρισμός, ΤΠΕ –Εστίαση, κλπ.