Καλωσορίζουμε τις Νέες Επιχειρηματικές Ομάδες του Β’ Κύκλου EkinisiLAB

IMG_3598CROP_NEW

Με αφορμή την έναρξη του Β’ Κύκλου της Δομής Στήριξης Νέας Επιχειρηματικότητας EkinisiLAB, την Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015, στελέχη του προγράμματος, υποδέχθηκαν τις νέες επιχειρηματικές ομάδες του Δήμου της Αθήνας.

Στην εισαγωγική παρουσίασή του σχετικά με τους στόχους του 6μηνου κύκλου υποστήριξης των επιχειρηματικών ομάδων, ο κ. Γιάννης Σιδηρόπουλος, Young Entrepreneurship Project Manager του ΣΕΒ, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Τα άμεσα οφέλη για τους συμμετέχοντες, είναι η προετοιμασία μίας βιώσιμης επιχειρηματικής πρότασης για κάθε ομάδα, με αξιολόγηση της ιδέας, σχεδιασμού του προϊόντος, ανάλυση της αγοράς και του ανταγωνισμού και δημιουργία ενός επιχειρηματικού μοντέλου με μακροχρόνιο ορίζοντα.

Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες, θα φιλοξενηθούν στο EkinisiLAB, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο του 2015 και θα έχουν συναντήσεις τουλάχιστον κάθε 15ήμερο ή και εβδομαδιαία με τον coach, σύμβουλο και μέντορα της κάθε ομάδας.

Κατά το εξάμηνο αυτό, θα έχουν την ευκαιρία
• Να εξοικειωθούν με την επιχειρηματική σκέψη και πρακτική και να σχεδιάσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
• Να μετασχηματίσουν τα ερευνητικά τους αποτελέσματα σε προϊόν ή υπηρεσία.
• Να προσδιορίσουν τις κύριες συντεταγμένες του επιχειρησιακού τους σχεδιασμού (στρατηγική, πωλήσεις, ανάλυση αγοράς).
• Να συντάξουν ένα ρεαλιστικό επιχειρηματικό σχέδιο.

Επιπλέον, οι ομάδες θα συμμετέχουν σε υποχρεωτικά σεμινάρια και εργαστήρια επιμόρφωσης και σε παράλληλες δράσεις -απογεύματα επιχειρηματικότητας- που πραγματοποιούνται για την υποστήριξη του προγράμματος και την υποβοήθηση των συμμετεχόντων στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους πρότασης.»

Στο πλαίσιο της γνωριμίας μεταξύ τους, εκπρόσωποι των ομάδων, παρουσίασαν συνοπτικά τις νέες, καινοτόμες ιδέες τους που και σε αυτόν τον κύκλο, προέρχονται από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες θεματικές περιοχές, όπως: Υγεία, ΤΠΕ– Υπηρεσίες, Βιομηχανικές κατασκευές, Τρόφιμα –Ποτά –Καλλυντικά, Φυτική Παραγωγή, ΤΠΕ –Τουρισμός, ΤΠΕ –Εκπαίδευση, κλπ.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων, η Young Entrepreneurship Coordinator του ΣΕΒ κα Μάγκυ Αθανασιάδη, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του EkinisiLAB.