Εκδήλωση Παρουσίασης Επιχειρηματικών Σχεδίων των Ομάδων του Α’ Κύκλου Yποστήριξης EkinisiLAB

INNOVATHENS_NEW-photocrop

21startupbanner_crop-newΜε κεντρικό μήνυμα «Η Αθήνα κάνει το δικό της startup!» η πρωτοβουλία του ΣΕΒ EkinisiLAB παρουσίασε τα Επιχειρηματικά Σχέδια 21 ομάδων του Α’ Κύκλου υποστήριξης, στο πλαίσιο του Δικτύου Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων.

Το EkinisiLAB έχει φιλοξενήσει 21 επιχειρηματικά σχήματα με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες από τις εξής θεματικές περιοχές: 3 από Υγεία, 2 από Τομέα Πληροφορικής & Επικοινωνιών – Μεταφορές, 2 από Βιομηχανικές κατασκευές, 4 από Τρόφιμα – Ποτά, 2 από Γεωργική Παραγωγή, 2 από Τουρισμό, 2 από Εκπαίδευση, 1 από Αθλητικό εξοπλισμό και 3 σε Ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015, στο INNOVATHENS, τα επιχειρηματικά σχέδια παρουσιάστηκαν σε επιλεγμένα στελέχη της αγοράς, ενώ ήταν παρόντες και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, κ. Αλέξης Γαληνός και ο κ. Γιάννης Κυριακού, αν. Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ.

Ο κ. Αλέξης Γαληνός, στο χαιρετισμό του, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:
«Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους και τις νέες αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή και είναι απολύτως επιτακτική καθώς σχετίζεται άμεσα με την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη της Αθήνας.
Το έργο Αθήνα το οποίο αποτελεί το αναπτυξιακό σχέδιο της πόλης βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη, υπό τη διαχείριση της ΕΑΤΑ και μέσα από αυτό, στοχεύουμε να μεταμορφώσουμε την Αθήνα με τη συμμετοχή των πολιτών αλλά και του ιδιωτικού τομέα σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή μητρόπολη με νέες παραγωγικές και κοινωνικές δομές και ανθηρή καινοτομική οικονομία.
Στο πλαίσιο του Έργου Αθήνα, δημιουργήσαμε το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης της πόλης με τη συμμετοχή μιας σειράς θεσμικών φορέων, Πανεπιστημίων και κλαδικών φορέων του ιδιωτικού τομέα που συνεργάζονται συνεχώς, ουσιαστικά και μεθοδικά μαζί μας αλλά και μεταξύ τους για αυτό το σκοπό.»

Ο κ. Γιάννης Κυριακού, κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Οι οργανωμένες επιχειρήσεις, οι οποίες αυτή τη στιγμή δρουν, παράγουν αξία, είναι αυτές οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τα νέα επιχειρηματικά σχήματα, τους νέους οι οποίοι θέλουν να καινοτομήσουν. Για το λόγο αυτό, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις επιχειρήσεις-μέλη, αλλά και μη μέλη του ΣΕΒ που προσφέρθηκαν να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή.
O ΣΕΒ εδώ και δύο περίπου χρόνια κάνει μια σημαντική προσπάθεια να δημιουργήσει στη χώρα μας μηχανισμούς οι οποίοι υποστηρίζουν τη νέα επιχειρηματικότητα μ’ ένα τρόπο πιο σίγουρο, πιο δομημένο, πιο διαρκή, βασισμένο σε σχέσεις εμπιστοσύνης σε όλα τα επίπεδα συνεργασιών.
Και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο της Αθήνας που μας εμπιστεύτηκε αυτό το μεγάλο project. Η ολοκλήρωση του Α’ Κύκλου EkinisiLAB είναι η αρχή μιας προσπάθειας που θα συνεχίσουμε και στο μέλλον.
Ο ΣΕΒ πιστεύει ότι στη σημερινή συγκυρία, η έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση της καινοτόμου τεχνολογικής επιχειρηματικότητας, αξιοποιώντας το επενδεδυμένο κεφάλαιο σε τεχνολογικές υποδομές και στη συσσωρευμένη γνώση των νέων επιστημόνων μας. Με βάση αυτό κατά την προσεχή περίοδο ο ΣΕΒ, πρόκειται να ανακοινώσει μια νέα πρωτοβουλία σε συνεργασία πάντα με τις επιχειρήσεις, τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της πόλης αλλά και άλλους φορείς.»

Κατά την εκδήλωση, μετά το τέλος κάθε παρουσίασης απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα, ονομαστικά στην κάθε Επιχειρηματική Ομάδα.

Στιγμιότυπα από τις Παρουσιάσεις Επιχειρηματικών Σχεδίων των Ομάδων