Δυναμική Έναρξη Α’ Κύκλου Προγραμμάτων EkinisiLAB για την Ενίσχυση της Νέας Επιχειρηματικότητας

21 νέα επιχειρηματικά σχήματα υποστηρίζει ο ΣΕΒ στο Δήμο της Αθήνας, με στόχο τη δημιουργία μιας νέας γενιάς καινοτόμων επιχειρηματιών.

ekinisilab-big2-crop2
Με την υποστήριξη 21 νέων επιχειρηματικών ιδεών, ξεκίνησε δυναμικά ο ΣΕΒ τον πρώτο κύκλο προγραμμάτων στη Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας EkinisiLAB, στο Δήμο της Αθήνας, συνεχίζοντας την έμπρακτη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της γνώσης και την προετοιμασία μιας νέας επιχειρηματικής γενιάς με προοπτική τη δημιουργία νέων, καινοτόμων, εξωστρεφών επιχειρήσεων.

Από τον Ιούλιο του 2014, φιλοξενεί στο EkinisiLAB 21 επιχειρηματικά σχήματα με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες από τις εξής θεματικές περιοχές: 3 από Υγεία, 2 από ΤΠΕ– Μεταφορές, 2 από Βιομηχανικές κατασκευές, 4 από Τρόφιμα– Ποτά, 2 από Γεωργική Παραγωγή, 2 από Τουρισμό, 2 από Εκπαίδευση, 1 από Αθλητικό εξοπλισμό και 3 σε Ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

To EkinisiLAB είναι ένα οργανωμένο περιβάλλον εκκόλαψης επιχειρηματικών σχεδίων που αποτελεί μια ακόμη πρωτοβουλία του ΣΕΒ και απευθύνεται σε νέους που χρειάζονται υποστήριξη, προκειμένου να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους φιλοξενίας που διαθέτει, προσφέρει την απαιτούμενη υποδομή, έμπειρη καθοδήγηση (coaching), επιμόρφωση, συμβουλευτική υποστήριξη και δικτύωση (mentoring) από καταξιωμένα στελέχη με πολυετή εμπειρία που προέρχονται από τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ.

Στο EkinisiLAB, οι 21 επιχειρηματικές ομάδες, θα έχουν την ευκαιρία να «επιχειρήσουν» την ιδέα τους με όλα τα μέσα που τους προσφέρονται, ώστε να εξελίξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, να αξιολογήσουν την επιτυχία της επιχειρηματικής τους ιδέας και να δικτυωθούν με επιχειρήσεις και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι ο ΣΕΒ μέσα στη χρονιά 2013-2014, έχει ήδη υποστηρίξει και συνεχίζει να υποστηρίζει, μέσω της πρωτοβουλίας «Μαζί στην Εκκίνηση!», 59 επιχειρηματικές ομάδες, από τις οποίες δημιουργήθηκαν 9 δυναμικά Start Ups: –BET Solutions, eNIOs, Ηχητικά Παιχνίδια, Motobrain, Natural Food Additives, Proteomarkers, Reneseng, VR Cardiotrainer, Wisper.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μια από αυτές τις ομάδες, η PROTEOMARKERS, επιλέχθηκε και διακρίθηκε, μεταξύ των 25 καλύτερων εταιριών startups του κόσμου, στο TechConnect-National Innovation-National SBIR/STTR-World 2014 Summit για την εξαιρετικά καινοτόμα μέθοδο προγεννητικού ελέγχου που παρουσίασε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, στο χαιρετισμό που απεύθυνε κατά τη βράβευση των 31 επιχειρηματικών ομάδων του Α΄ Κύκλου του προγράμματος «Μαζί στην Εκκίνηση!», σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2014, τόνισε: «Ο τρόπος που στεκόμαστε απέναντι στη νεανική επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία είναι ενδεικτικός της αποφασιστικότητάς μας να προχωρήσουμε μπροστά» σημειώνοντας ότι «ο ΣΕΒ ξεκίνησε την πρωτοβουλία για την ενίσχυση της Νέας Επιχειρηματικότητας το καλοκαίρι του 2013, γνωρίζοντας ότι η χώρα μας σφύζει από ταλέντο, από γνώσεις, από νέες ιδέες που επωάζονται στα πανεπιστήμια, αλλά δεν βρίσκουν το δρόμο τους στην πραγματική αγορά.»

FINAL FASAsmall

Η δράση πραγματοποιείται με την χρηματοδότηση της ΕΑΤΑ και του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του «Έργου Αθήνα».