Ποιοί είμαστε

To EkinisiLAB, είναι πρωτοβουλία του ΣΕΒ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, για τη δημιουργία οργανωμένου περιβάλλοντος εκκόλαψης καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων από νέους που χρειάζονται υποστήριξη, προκειμένου να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο. Ο ΣΕΒ αποβλέπει στην έμπρακτη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της γνώσης και στη δημιουργία νέων, καινοτόμων, εξωστρεφών επιχειρήσεων.

Ο ΣΕΒ, θεσμικός εκπρόσωπος της σύγχρονης επιχειρηματικής κοινότητας με επιχειρήσεις-μέλη που επενδύουν, καινοτομούν και δημιουργούν προστιθέμενη αξία για όλη την κοινωνία, διαθέτει την πολύτιμη τεχνογνωσία των επιχειρήσεων και των στελεχών τους, έτσι ώστε οι επιχειρηματικές ιδέες που θα εξελιχθούν να αποκτήσουν συστατικά επιτυχίας, ιδιαίτερα στο σημερινό απαιτητικό περιβάλλον.

Η επάνοδος της χώρας στην ανάπτυξη θα γίνει με την ανάδειξη νέων επιχειρηματιών με τεχνολογικές ικανότητες που θα δημιουργήσουν καινοτόμα ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες.  Ο ΣΕΒ υποστηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα και προσφέρει τα μέσα στους υποψήφιους νέους επιχειρηματίες που τους δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την ιδέα τους, να αναπτύξουν δεξιότητες περί το επιχειρείν και να γνωρίσουν από κοντά το συναρπαστικό κόσμο των επιχειρήσεων με τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του.

Η δική μας προσέγγιση

 • Στο περιβάλλον του EkinisiLAB παρέχεται η δυνατότητα ανάπτυξης και δικτύωσης αξιοποιώντας την τεχνογνωσία υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ.
 • Παρέχεται σχεδιασμός προϊόντων και υπηρεσιών με διεθνή προοπτική, καθώς και στοχευμένη επικοινωνιακή προβολή της νεοσύστατης επιχείρησης, με τις  απαραίτητες δράσεις προώθησης της εταιρικής της ταυτότητας.
 • Επιπλέον, παρέχονται υπηρεσίες έρευνας αγοράς και στοιχεία αγορών εξωτερικού.
 • Στο πλαίσιο του EkinisiLAB λειτουργούν 4 δομές στήριξης, 2 στην Αθήνα, 1 στο Βόλο και 1 στο Ηράκλειο Κρήτης με προοπτική επέκτασης και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Που απευθυνόμαστε

 • Στους  μελλοντικούς νέους επιχειρηματίες που οραματίζονται πρωτότυπες, νέες ιδέες και θέλουν να τις κάνουν «πράξη» με σκοπό να δημιουργήσουν τη δική τους επιτυχημένη επιχείρηση.
 • Στους νέους επιχειρηματίες που έχουν ανάγκη να αποκτήσουν τις γνώσεις και τα εφόδια που χρειάζονται για να στηρίξουν την επιχείρησή τους.
 • Σε ομάδες επιστημόνων με καινοτόμες προτάσεις και ενδιαφέρον επιχειρηματικής αξιοποίησης.
 • Σε ομάδες ερευνητών που ενδιαφέρονται για την εκκόλαψη προτάσεων που προέρχονται από το  ερευνητικό τους έργο με στόχο τη μεταφορά τεχνολογίας στη βιομηχανία και την παραγωγή.

Τι Προσφέρουμε

Στο πλαίσιο 6μηνιαίων κύκλων:

 • Μελέτη αγοράς και σχεδιασμό επιχειρηματικού μοντέλου και πλάνου υλοποίησης.
 • Εξατομικευμένη συνεχή καθοδήγηση από έμπειρους coaches.
 • Σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών με διεθνή προοπτική.
 • Στοχευμένη επικοινωνιακή στρατηγική και σχεδιασμό των απαραίτητων δράσεων προβολής και προώθησης.
 • Δικτύωση με επιχειρήσεις και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών και τη διασφάλιση οικονομικών πόρων.
 • Οργανωμένο δίκτυο μεντόρων υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων & επιχειρηματιών.

Κατάθεσε την ιδέα σου στο EkinisiLAB  

Το πρώτο που έχεις να κάνεις για να λάβεις μέρος στο πρόγραμμα  είναι να καταθέσεις την ιδέα σου στην ιστοσελίδα του EkinisiLAB. Στο πλαίσιο της αξιολόγησης, θα σε καλέσουμε να την παρουσιάσεις στην επιτροπή του EkinisiLAB στην οποία συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο.

Καλή Επιτυχία!

*Η δράση πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση της ΕΑΤΑ και του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του «Έργου Αθήνα»